Verbeter de tracking en zichtbaarheid van verzendingen

Voor een bedrijf dat zich in de moderne wereld van e-commerce bevind, is het van essentieel belang om logistieke processen te automatiseren en daarmee optimaliseren. Een voorbeeld van zo’n proces is de verzending van pakketten. Door het verzendingsproces te automatiseren kunnen bedrijven de efficiëntie verhogen, kosten besparen en de klanttevredenheid verbeteren. 

Krijg meer inzicht in de reis van een bestelling

Bovengenoemde voordelen wil natuurlijk elk bedrijf die te maken hebben met het verwerken en verzenden van bestellingen. Maar hoe automatiseer je het verzendingsproces precies zodat de zichtbaarheid en tracking van verzendingen verbeterd wordt? Het antwoord: een geavanceerde verzendsoftware van MontaWMS. Doordat bedrijven door middel van de verzendsoftware een trackingnummer kunnen toewijzen aan elke bestelling, krijgen ze realtime trackinginformatie over de zendingen. Hiermee kan de exacte locatie van een pakket achterhaald worden. Dit stelt zowel het bedrijf als de klant in staat om de voortgang van de verzending te volgen en de geschatte aankomsttijd te kennen.

Door moderne technologie meer zichtbaarheid

Om de zichtbaarheid van de verzendingen te verbeteren, maakt de verzendsoftware gebruik van geavanceerde technologieën zoals GPS en RFID (Radio Frequency Identicifation). Met GPS kunnen bedrijven niet alleen de locatie van de zending volgen, maar ook de route en eventuele vertragingen in realtime beoordelen. RFID-tags stellen bedrijven in staat om individuele items binnen een verzending te volgen, waardoor ze een gedetailleerder beeld krijgen van waar elk item zich bevindt tijdens het verzendproces.

Optimalisaties uitvoeren op basis van analyses

Wat ook een handig voordeel is van een verzendsoftware is dat het verzendgegevens op kan slaan en beheren. Dit zorgt ervoor dat bedrijven inzicht krijgen in historische verzendgegevens en trends kunnen analyseren. Op die manier worden patronen geïdentificeerd, fouten gedetecteerd en processen geoptimaliseerd. Bijvoorbeeld, als er herhaaldelijk vertragingen optreden op bepaalde routes, kan een bedrijf maatregelen nemen om deze problemen aan te pakken. Op die manier kan de leveringstijd verbeterd worden.

De integratie van verschillende logistieke systemen 

De verzendsoftware kan worden geïntegreerd met andere systemen binnen een logistieke omgeving, zoals voorraadbeheer en orderbeheer. Door deze systemen te integreren kunnen bedrijven de voorraadniveaus nauwkeurig bijhouden, de beschikbaarheid van producten controleren en verzendlabels automatisch genereren. Al met al realiseer je met deze integratie een feilloze workflow binnen jouw warehouse en verminder je menselijke fouten doordat processen niet meer handmatig uitgevoerd hoeven worden.  

Bovendien kan een verzendsoftware vaak worden aangepast aan specifieke behoeften van een bedrijf. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld verschillende functies en modules kiezen op basis van hun eisen, doelen en mogelijkheden. Of het nu gaat om kleine lokale verzendingen of wereldwijde distributie, een verzendsoftware kan worden aangepast aan de omvang en complexiteit van alle logistieke processen van een bedrijf.

Toepassen van software in jouw magazijn

Een verzendsoftware speelt aldus een essentiële rol bij het verbeteren van de zichtbaarheid en tracking van verzendingen. Het is daarom belangrijk om als e-commerce bedrijf deze software toe te passen in de logistieke processen. MontaWMS.com verzorgt voor ruim 1500 webwinkels de logistiek. Zij weten dan ook als geen ander hoe deze software juist toegepast  kan worden in jouw magazijn. Laat het daarom uitbesteden en ben verzekerd van een optimale integratie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *